Terug naar overzicht Terug naar overzicht

Ontdek de Zoete Toekomst van Texel: Slotbijeenkomst op 26 september

Auteur:

04 september 2023

Ben jij benieuwd hoe Texelse boeren zichzelf voorzien van voldoende zoet water om hun gewassen water te kunnen geven wanneer zij dit willen? Kom dan op 26 september naar Texel voor de inspirerende slotbijeenkomst van het baanbrekende project 'Zoete Toekomst Texel'.

Wat kun je verwachten?

  • De reis van Zoete Toekomst Texel: We openen de dag met Jouke Velstra, directeur van het Acacia Institute. Hij neemt je mee in het verhaal achter dit innovatieve project. 
  • Geniet van een heerlijke lunch, een moment om te netwerken en ervaringen uit te wisselen
  • Interactief panelgesprek: Stap in het hart van de discussie over de toekomst van de landbouw in tijden van klimaatverandering. Het panel, bestaande uit experts zoals Marcel Wijtten van LTO Noord afdeling Texel, Anneke Houdijk van provincie Noord-Holland en Mark Slot, een deelnemer van Zoete Toekomst Texel, zal onder leiding van Suzanne Blonk inzichten delen en vragen beantwoorden.
  • Ga mee achter de schermen: Ontdek de ondergrondse opslag van zoet water. We nemen je mee naar de locatie van de zoetwateropslag, vertellen over de techniek en geven je een exclusief kijkje achter de schermen.
  • Afsluitende borrel: Sluit de dag af met een gezellige borrel, waar je de kans krijgt om verder te praten met de sprekers, panelleden en medebezoekers.

Datum: 26 september 2023
Locatie: Boutique Hotel Texel, Postweg 134, De Cocksdorp
Tijden: aanvang 11.15 uur tot 16.15 uur
Aanmelden: klik hier

Het is ook mogelijk om vanaf Den Helder mee te gaan met de DAW Waterkaravaan bus. Kijk voor meer informatie, het programma en om je aan te melden op: www.ltonoord.nl/zoetetoekomsttexel.

Mis deze kans niet om getuige te zijn van de vooruitgang en innovatie die Texel in de landbouwsector laat zien. Meld je nu aan voor de slotbijeenkomst van 'Zoete Toekomst Texel', via www.ltonoord.nl/zoetetoekomsttexel en laat je inspireren door de toekomst van duurzame landbouw met voldoende water en gezonde gewassen.

Klik hier voor de uitnodiging