Terug naar overzicht Terug naar overzicht

Open Dag Zoete Toekomst Texel

Auteur:

24 maart 2023

Op 23 maart vond de eerste Open Dag van het project Zoete Toekomst Texel plaats. Nu de aanleg van de installaties aan de Postweg en Hoofdweg is afgerond en in bedrijf zijn, was het tijd geïnteresseerden uit te nodigen voor een veldbezoek.

De “bouwers” van de installaties (Acacia Institute, Broere Irrigatie, Dros Grondverzet, Schaafsma Drainage en Van Leeuwen Sleufloze Technieken-VLST) met ondersteuning van LTO Noord en Boutique Hotel Texel, presenteerden elk hun specifieke bijdrage aan het project:

  • Hoe speelt het project in op de waterbehoefte van de deelnemende agrariërs
  • Wat is gebouwd en hoe werkt de installatie?
  • Waar zijn we tegenaan gelopen en hoe is daar op ingespeeld?
     

In totaal bezochten ruim 50 mensen de bijeenkomst. Na de aftrap met de presentaties, was het tijd voor een veldbezoek aan de installatie aan de Postweg. In verschillende groepjes zijn de onderdelen van de installatie uitgelegd: de diepe boring, de zuivering, het drainagesysteem voor de opvang van het water en de meet- en regelunit.

Na afloop was het tijd voor vragen en discussie. Onderwerpen als kosten, samenwerking via eventuele watercoöperaties passeerden de revue. Al met al blikken we terug op een geslaagde bijeenkomst.

Lees ook het artikel in de nieuwe Oogst hierover: Texels regenwater de bodem in als ondergrondse spaarrekening - Nieuwe Oogst

open dag zoete toekomst texel 2.jpg